Growcamp – details

Nl / Fr

Details
GrowCamp – ultiem design – functionaliteit en kwaliteit
Growcamp_details_1Growcamp_details_2Growcamp_details_3

Verhoogd zaaibed

Insectennet

Tuinkas

Met een verhoogd zaaibed, kun je een vier keer hoger rendement bereiken dan in een traditionele moestuin. Hoe kan dit?

1) Door het verhoogde zaaibed is de grond poreus omdat er niemand meer op loopt. Dit maakt het voor de wortels van de planten gemakkelijker om een weg naar beneden te vinden. Hierdoor kun je de planten dichter bij elkaar zetten en meer oogsten.

2) De goede humusbodem in het verhoogde bed wordt los en vochtig vanaf het begin. Deze zal zich namelijk vullen met regenwormen en andere micro-organismen die een belangrijke bijdrage leveren aan een goede structuur van de bodem.

3) Het bed is open aan de onderkant. Dit betekent dat water altijd weg kan lopen, waardoor de wortels altijd over voldoende zuurstof beschikken en de bodem klaar is voor het planten vroeg in het voorjaar.
Een van de belangrijkste voordelen van Grow tent GrowCamp is dat het niet nodig is om schadelijke pesticiden te gebruiken.
Het insectennet houdt ongedierte en andere schadelijke invloeden effectief en organisch uit uw moestuin.
Daarbij beschermt het tegen sterk zonlicht, breekt het de wind en vormt het ee schild tegen zware regen, terwijl de structuur van het net het wel mogelijk maakt dat 90% van de regen zachtjes doorsijpelt.
De beschermende omgeving van het insectennet helpt de planten om uit te groeien tot knapperige en lekkere groenten en voorkomt dat ze vezelig en grof worden.
Met dit transparante doek maak je van je Growcamp een broeikas. De plastic hoes beschermt tegen de kou en tegen lichte nachtvorst.
Hiermee verleng je het groeiseizoen voor kasplanten als sla, tomaat en komkommer en kun je een paar keer per jaar oogsten. Al eind april of begin mei zul je aardappelen en sla van eigen bodem kunnen bereiden!
Een belangrijke reden hiervoor is dat de beluchting veel effectiever kan zijn dan in een glazen kas: de flexibele plastick zijkanten kunnen worden opgerold waardoor het mogelijk blijft om op warme dagen de koele wind door de kas te laten stromen. Met de tuinkas wordt u zelfvoorzienend voor het grootste deel van het jaar.
Growcamp_details_4Growcamp_details_5Growcamp_details_6

Licht en temperatuur

Bodem

Afmetingen en materialen

Omdat het zaaibed zich boven het normale grondniveau bevindt, wordt de grond sneller verwarmd door de zon. De temperatuur van de grond is essentieel voor het ontkiemen en groeien van de planten. Zelfs een paar graden extra zal het groeiseizoen significant verlengen.
Daarnaast ontvangen de gewassen door het verhoogde grondniveau meer licht. Dit is met name belangrijk bij de korte dagen in de vroege lente en het late najaar. Extra licht zorgt ervoor dat de planten dichter naar elkaar groeien en de opbrengst per vierkante meter zal toenemen.
De hoeveelheid aarde in een zaaibed van 120 x 120 cm: 0,65 m3 = 650 liter = ong. 13 zakken van 50 liter (afhankelijk van consistentie). Het zaaibed moet bijna tot aan de bovenkant gevuld worden met aarde. Als de aarde is ingeklonken zou er in de ideale situatie ongeveer 5 cm tot aan de rand over moeten blijven.
Tot ongeveer halverwege kunt u gebruik maken van normale, kleiachtige tuinaarde. Deze aarde houdt water vast en is bovendien de goedkoopste oplossing. Gebruik tuinaarde van een kwekerij, veenmos of een gelijkwaardig product. Deze aarde is eenvoudig om mee te werken en uw gewassen profiteren van optimale omstandigheden. Als u onkruid en ziekten van uw eigen tuinaarde wilt voorkomen, kunt u het beste tuinaarde voor uw hele zaaibed kopen
De standaard GrowCamp kas heeft afmetingen van 120 x 120 cm. Deze kan worden uitgebreid met extra modules die elk de afmetingen hebben van 240, 360, 480 cm, etc.
Het zaaibed bestaat uit een frame zonder bodem van 50 cm of 30c. hoog. Het bovenste frame, dat hierop geklikt kan worden heeft een afmeting van 100 cm. De totale hoogte van de standaard GrowCamp kas is dus 150 cm.
De 25 mm plastic profielen bieden UV-bescherming. Zowel de hoekprofielen als het bovenste frame zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en zeer sterk plastick. Alle materialen zijn waterafstotend. Het ontwerp van de kas gaat uit van extreme weersomstandigheden, hetgeen de kas in staat stelt om zeer sterke wind te weerstaan.
De GrowCamp wordt geleverd in dozen met een duidelijke handleiding.
Growcamp_details_7Growcamp_details_8Growcamp_details_9

Bescherming

Locatie

Weer en wind

De GrowCamp wordt geleverd met plastic 'gevels'. De zijkanten bekleed met gaas en een plastic aan de buitenkant. Zowel de instectennetten als het plastic kunnen worden vastgezet met klitteband aan de zijkanten van de GrowCamp.
Als u uw kweektent als kas wilt gebruiken en in het vroege voorjaar of het late najaar groenten wilt telen , dan kunt u gebruik maken van de kunststof afdekking.In dat geval kunt u de kunststof zijkanten zowel's nachts als overdag tijdens de koude maanden uitgerold houden. Op het moment dat de zon aan kracht wint, wordt het warmer in de tent en kunnen de zijkanten overdag opgerold en 's nachts naar beneden gehouden worden.
Afhankelijk van de groente die u wilt telen kunt u de kunststof zijkanten er in de zomer afhalen of ze de gehele zomer zowel's nachts als overdag opgerold laten.
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de kunststof zijkanten aan één kant bevestigd te laten. Dit kan met name handig zijn als u uw zaaibed op een plek in de wind heeft geplaatst of als u in de buurt van de kust woont waar regelmatig zeemist voor kan komen.
De GrowCamp kan praktisch overal worden opgezet: op het gras, op terrastegels of direct in de volle grond.
Omdat de planten met behulp van de kunststof afdekking tegen de wind beschermd kunnen worden, spelen de windinvloeden geen rol van betekenis bij de locatiekeuze.
Het zaaibed moet zo geplaatst worden dat er optimaal geprofiteerd wordt van zon en licht.
Ervan uitgaande dat het past in uw tuin kan het voordelig zijn om de GrowCamp zo te plaatsen dat de zijkanten richting het oosten staan, zodat de zijkanten afgedekt zijn door de netten die gericht zijn naar het zuiden. Op deze manier is er bescherming tegen direct zonlicht.
Als er sprake is van meerdere zaaibedden naast elkaar is de ideale afstand 100-120 cm. De minimale afstand is 60 cm
GrowCamp is ontworpen om vrijwel elke soort weer te weerstaan. De scheerlijnen die zijn bevestigd tussen het doek en het bed houden de tent deels op zijn plaats en de aarden bodem in het bed zorgt ervoor dat het bed rechtop blijft staan.
Het doek en de andere delen hoeven niet te worden verwijderd in de winter. Wanneer men onverhoopt toch besluit om het doek te verwijderen dan raden wij aan ook het insectennet te verwijderen, omdat dit de neiging heeft zich te bevestigen aan de sneeuw.
Alle materialen zijn weersbestendig. Ze zetten uit of krimpen afhankelijk van de temperatuur.
Het plastic doek is zacht en kneedbaar bij warme temperaturen, maar stijf en moeilijker te beheren in ijzig weer.